Molimo Vas da detalje oko Covid 19 mjera i aktivnosti, ograničenja i uputa provjerite klikom  OVDJE!

Što posjetiti?

Datum dolaska:
Broj noći:
Promo kod:
Pošalji upit

Što posjetiti?

Sjever otoka Paga bogat je rimskom, ilirskom i srednjeeuropskom poviješću. Samo u Jakišnici, gdje se nalazi hotel La Luna, možete posjetiti tisućljetne maslinike i uživati u mirisu povijesti kojim masline odišu. Budući da to područje ima veliku botaničku vrijednost, ono je 1963. godine proglašeno botaničkim rezervatom, jednim od tri takva na cijelom svijetu.

Osim botaničkog bogatstva Luna, svega 12 kilometara udaljena nalazi se i Novalja, koje je mjesto brojnim rimskim arheološkim nalazima, ali je i u zadnje vrijeme postala svojevrsna hrvatska Ibiza, te je odlično mjesto za provesti nezaboravne večeri u zabavi, plesu i dobrim koktelima.

Obratite pozornost i na brojne ribarske večeri mnogih ribarskih sela i zaseoka u ovom području. Lokalno stanovništvo provest će sate učeći vas o povijesti ribarstva i moreplovstva, a neke od tih obitelji bave se ribolovom već stotinama godina.

Brojne zabačene uvale i plaže, koje se ne nalaze direktno uz cestu, razbacane su svugdje na sjevernom dijelu otoka, što ovo područje čini odličnom početnom točkom za sve one koji su željni istraživanja. Posebnu pozornost obratite na otočić Dolfin, na kojem se nalazi stari svjetionik. Taj je otočić dobio ime zbog brojnih dupina koji posjećuju svjetionik. Ti dupini vole moreplovce, koji pak kažu da je vidjeti dupina za vrijeme plovidbe među najvećom srećom koju moreplovac može imati.