Molimo Vas da detalje oko Covid 19 mjera i aktivnosti, ograničenja i uputa provjerite klikom  OVDJE!

Otok Pag

Datum dolaska:
Broj noći:
Promo kod:
Pošalji upit

Otok Pag

Dobrodošli na najpoželjniji otok na Hrvatskoj obali, prekrasnu oazu sa skoro 270 kilometara dugom obalom, brojnim turističkim odredištima, istkan modernim i tradicionalnim događajima i festivalima. Dobrodošli na otok Pag.

Iako veličinom peti od oko tisuću otoka koji krase hrvatsku obalu, otok Pag dom je za oko 9.000 žitelja koji svake godine ugoste više od 100.000 posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Najveći gradovi na ovom bijelom otoku su grad Pag i Novalja, koji su i glavna turistička središta otoka. Neovisno o tome, ostatak otoka bogat je prekrasnim uvalama, zavalama i malim mjestima koje su konačna destinacija tisućama posjetitelja godišnje.

Bogata povijest otoka Paga počinje još za vrijeme neolitika, zbog čega je odlično izletišno mjesto za zaljubljenike u povijest. Osim toga, svjetski poznata paška čipka nastala je u samom srcu ovog otoka, zbog koje ovaj otok privlači brojne posjetitelje. U Zadru je čak i otvorena galerija ovom autohtonom hrvatskom proizvodu.

Otok Pag također je i kulinarsko središte sjeverne Dalmacije, posebno poznat po svojim sirevima i janjetini. Zbog izuzetno slanog zraka i velikih pašnjaka, paška janjetina na svjetskom je glasu kao najukusnija i najsočnija janjetina. Paški sir, uparen s nježnim paškim maslinovim uljem, dovoljna je pozivnica sama za sebe za sve one koji su zaljubljeni u kvalitetnu hranu.

Brojna ribarska mjestašca svoj su dom našla na obalama ovog otoka, a njihove ribarske večeri poznate su u cijeloj regiji kao specijalni događaji koji se ne smiju propustiti. Za mlade i željne zabave, Novalja na sjevernom dijelu otoka postala je party središte Hrvatske. Tamo se nalazi i svjetski poznata plaža Zrće, na kojoj su nastupali neki od najvećih svjetskih DJ izvođača.